A MİLLİLERE İTALYA MAÇI ÖNCESİNDE, PALETLİ YÜZME MİLLİ TAKIM SPORCULARINDAN BAŞARI VE DESTEK MESAJI

A MİLLİLERE İTALYA MAÇI ÖNCESİNDE, PALETLİ YÜZME MİLLİ TAKIM SPORCULARINDAN BAŞARI VE DESTEK MESAJI

Euro 2020’de İtalya ile karşılaşacak olan A Milli Futbol Takımı’na, İtalya’daki dünya şampiyonluğu için kampa giren Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Paletli Yüzme Milli Takımlar sporcularından destek ve başarı mesajı geldi.

Euro 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda 11 Haziran Cuma günü İtalya ile Roma Olimpiyat Stadyumu’nda yapacağı maç öncesinde A Milli Futbol Takımı için, aralarında dünya şampiyonları ve Avrupa’da madalya kazanan sporcuların da olduğu TSSF Paletli Yüzme A Milli ve Genç Milli takımları sporcuları, videolu başarı ve destek mesajı yayınladı. İtalya’da 13 Haziran’da başlayacak Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonası, Rusya’da 3 Temmuz’da başlayacak Paletli Yüzme Büyükler Dünya Şampiyonası için milli takım kampında 2-12 Haziran tarihleri arasında antrenmanlarına devam eden TSSF Paletli Yüzme Milli Takımlar sporcuları görüntülü mesajlarında, “Tüm kalbimiz sizinle, şampiyon Türkiye. Güvenimiz tam ve kalbimiz sizinle. Vurduğunuz gol olsun, kupalar sizin olsun. Şenol hocamıza ve milli takımımıza başarılar diliyorum. Avrupa Şampiyonası’nda yüreğimiz sizinle, haydi göster kendini Türkiye. Sizinle gurur duyuyoruz, başarılarınız daim olsun. Şampiyon olup, bizi mutlu edin, bu şampiyonluğa ihtiyacımız var” diyerek kalplerinin milli takımla attığını ifade ettiler. Millilerin mesajlarının yer aldığı video linki şöyle: https://we.tl/t-h0L2dEtRcH

TSSF Başkanı Prof. Dr. Şahin Özen, kamp çalışmaları devam eden Paletli Yüzme Milli Takım sporcularının 12 Haziran’da Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonası için İtalya’ya hareket edeceğini söyleyerek, “Gerçekten milli başarılara ihtiyacımızın olduğu günlerdeyiz. Spor dünyasından gelecek uluslararası başarılar, hepimizin ortak sevincine dönüşüyor. Paletli yüzme milli sporcularımızın İtalya’da, ardından Rusya’da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum. A Milli Futbol Takımı’mızın İtalya ile yapacağı önemli maçta, Türkiye’yi sevince boğacak bir skor elde etmesi için kalbimiz ve dualarımız onlarla. Sualtı topluluğu ailesi olarak başarılar diliyoruz” dedi.

Paletli Yüzme Teknik Kurul Başkanı Özgür Alemdar, antrenörler Reşit Çevir, Eşref Ayvaz, Canberk Babaoğlu, Eşref Esen, Onur Kaplan, Bora Kaya, ve Yasin Dönmez yönetiminde gerçekleştirilen Milli Takım Kampı’nda Paletli Yüzme A Milli Takımı, erkeklerde Derin Toparlak (6000 m. su üstü Dünya Şampiyonu), Ömer Faruk Saydam (100 m. su üstü Dünya Şampiyonu), Yiğit Yılmaz (50 m. dip Avrupa 2.si), Onur Berke Kuyumcu (50 m. su üstü Dünya 2.si), Can Batır, İsmail Kara, Yiğit Kaan Kuştemir (200 m. çift palet Avrupa 4.sü) ve Cengizhan Şahin, kadınlarda Beril Ülker (50 m. su üstü Dünya 3.sü), Miray Tunçel, Buse Çeliker, Azra Zeynep Ertunç ve Beril Ceren Öztürk’ten oluşuyor. Paletli Yüzme Genç Milli Takımı, erkeklerde Emir Yiğit, Kaan Kahraman, Emir Turan, Kenan Efe Uçkan, Mert Avcı, Yunus Ayvazoğlu, Burak Kaplan ve Enes Erbil, kadınlarda Beril Ülker (50 m. su üstü Dünya 3.sü), Irmak Ertemel, Adasu Ramazanoğlu, Defne Deniz Kızılırmak, Hazal İrem Ateş, Zeynep Erbil, Azra Zeynep Ertunç, Selin Aksu, Beril Ceren Öztürk ve Ceren Güran’dan oluşuyor.