TSSF ZIPKINLA BALIK AVI KULÜPLERARASI TÜRKİYE ŞAMPİYONASI YARIN BAŞLIYOR

TSSF ZIPKINLA BALIK AVI KULÜPLERARASI TÜRKİYE ŞAMPİYONASI YARIN BAŞLIYOR

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından gerçekleştirilecek olan Zıpkınla Balık Avı Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası yarın başlıyor.

Balıkesir’in Erdek ilçesinin İlhanlar köyünde 28 Ağustos Cumartesi günü yapılacak olan Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası’na 25 spor kulübü katılıyor. Yarışma, İlhanlar köyü açıklarında saat 08:00’da başlayıp 13:00’da bitecek. 100 sporcu, tek nefeste dalışlar yaparak en yüksek puanı getirecek balık türlerini yakalayarak dereceye girmek için kıyasıya mücadele edecek. Şampiyonanın açılış töreni, spor kulüplerinin de katılımıyla bugün saat 16:30’da Erdek Atatürk Meydanı’nda yapılacak. Bireysel puanlamada ilk 16’ya giren sporcular ekim ayında yapılacak Zıpkınla Balık Avı Bireysel Türkiye Şampiyonası’nda yarışacak.

TSSF Başkanı Prof. Dr. Şahin Özen, yarışmaya katılan tüm spor kulüplerine başarılar dileyerek, “Zıpkınla Balık Avı, sualtı sporlarında son yıllarda öne çıkan branşlarımızdan biri oldu. Spor kulüplerimiz ve sporcularımızın başarısının, son yıllarda Avrupa üçüncülüğü gibi önemli bir yansımasını yaşadık.  Organizasyona destek veren Balıkesir Valiliği, Gençlik ve Spor İl ve İlçe müdürlükleri, Erdek Kaymakamlığı, Erdek Belediyesi, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Erdek Jandarma Komutanlığı, İlhanlar Köyü Muhtarlığı’na ve emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ederiz” dedi.

TSSF ZIPKINLA BALIK AVI KULÜPLERARASI TÜRKİYE ŞAMPİYONASI PROGRAMI:

Tarih: 28 Ağustos 2021

Yer: İlhanlar köyü açıkları/Erdek-Balıkesir

Açılış seramonisi: 27 Temmuz 2021 saat 16:30, Erdek Atatürk Meydanı

Yarışmalar:

28 Ağustos Cumartesi saat 08:00-13:00

Tartı işlemi: 28 Ağustos Cumartesi saat 14:30, İlhanlar Köyü Meydanı

Kapanış ve ödül töreni: 28 Ağustos Cumartesi saat 16:30 İlhanlar Köy Meydanı