Yeniden Revize edilmiş 2024 Serbest Dalış Havuz/Indoor Büyükler Türkiye Şampiyonası ve Masterler Bireysel Türkiye şamp.ve Mili Takım Seçme Müsabakası -Edirne

Edirne de yapılacak olan Serbest Dalış Havuz Türkiye Şampiyonası ile ilgili sporcu ve kulüplerimizin hazırlıklarını sağlıklı bir şekilde yürütebilmeleri amacı ile müsabaka ile ilgili temel bilgiler aşağıda sunulmuştur

2024 SERBEST DALIŞ HAVUZ/INDOOR BÜYÜKLER TÜRKİYE ŞAMPİYONASI, GENÇLER ve MASTERLAR BİREYSEL TÜRKİYE ŞAMPİYONASI VE MİLLİ TAKIM SEÇMESİ MÜSABAKA TALİMATI

  1. BÖLÜM GENEL HUSUSLAR

1.1. GİRİŞ

Bu talimat yeni bir müsabaka modeline geçmenin planlamasını içeren standart   bir uygulama ile sporcular/takımlar için her yıl farklılıklar göstermeyen, sporcu sağlığı temelli, eşitlikçi, tüm yaş guruplarını koruyan ve şeffaf bir yönetim sistemi için karşılanması gerekli şartları belirler.

1.2. AMAÇ

Bu çalışmanın temel amacı, serbest dalış branşının gelişiminin sağlanması için gerekli tedbir ve çalışmaları başlatmak, bu sporun tanıtılması, bilgili, eğitimli, sınırlarını bilen sporcular hedeflemektir. Serbest dalış sporu performansa dayalı bir spor olmasının yanı sıra sporcuların kendi kapasitelerine en yakın veya kapasitelerinde gerçekleşen, bunu üzerine çıkıldığında sporcu sağlığının korunmasına yönelik tedbirlerin alınmış olduğu spor dalıdır. Bu hususta oluşturulacak seçim sisteminin rekabet yanında sporcunun sağlığını korumaya yönelik tedbirleri içermelidir.

1.3. KAPSAM

Federasyonumuz serbest dalış branşının bir standarda oturtulması amacıyla önemli bir çalışmayı başlatmıştır.

İşbu çalışma ile federasyonumuzda üretilen hizmetlerin, sporcu odaklı, sporcu sağlığını korumaya yönelik, sporcunun kendi kapasitesini en iyi şekilde ortaya koymayı amaçlayan, kulüplerin dünya arenasında başarılı sporcular yetiştirilmesine imkân sağlayan, gençlere önem vererek altyapıdan gelen sporcuları destekleyen çalışmaları içerir.

1.4. UYGULAMA

Bu dokümanda yer alan standartlar aşağıdaki şekilde uygulanacaktır.

1.5. TANIMLAR & KISALTMALAR

1.5.1 Tanımlar

Hizmet: Federasyonumuz tarafından gerçekleştirilen her türlü sportif faaliyet.

Kusur: Amaçlanan veya belirlenen bir kullanımla ilgili bir şartın yerine getirilmemesi.

Belge: Bilgi ve onun destekleyici ortamı. Ortam; kâğıt, manyetik, elektronik veya optik bilgisayar disketleri, fotoğraf veya asıl örnek veya bunların birleşimi.

Kayıt: Elde edilen sonuçları beyan eden veya gerçekleştirilen faaliyetin delilini sağlayan belge.

Kuruluş: Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu.

Sistem: Belirlenen ihtiyaç veya amacı karşılama imkânı sağlayan bir veya daha fazla süreç, donanım, yazılım, tesis ve insanlardan oluşan tümleşik bir yapı.

1.5.2. Kısaltmalar

CMAS Dünya Sualtı Faaliyetleri Konfederasyonu

TSSF Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu

YK Yürütme Kurulu

TK Teknik Kurul

DYN Dinamik Mono palet Serbest Dalış

DBF Dinamik Çift Palet Serbest Dalış

DNF Dinamik Paletsiz Serbest Dalış

STA Statik Serbest Dalış

SPE 2 x 50 m Hız Serbest Dalış

END 4×50 200 m Dayanıklılık Serbest Dalış

END 8×50 400 m Dayanıklılık Serbest Dalış

CWT Sabit Ağırlık Mono palet Serbest Dalış

FIM İp Destekli Serbest Dalış

CNF Sabit Ağırlık Paletsiz Serbest Dalış

CBF Sabit Ağırlık Çift Palet Serbest Dalış

  1. BÖLÜM MÜSABAKA GENEL KONULAR

2.1. YARIŞMA & TOPLANTI TAKVİMİ

Müsabaka Tarihi: 07-11 Mayıs 2024

Müsabaka Yeri: Edirne Gençlik Spor İl müdürlüğü Olimpik Yüzme Havuzu

Teknik Toplantı Tarihi ve Saati: 7 Mayıs 2024    18:00

Teknik Toplantı Yer: Edirne Gençlik Spor İl müdürlüğü Olimpik Yüzme Havuzu

Evrak Beyan ve Kabulü ve Kayıtlar: 7 Mayıs 2024 17 00 ‘a kadar toplantı yerinde

Yarışma son başvuru tarihi: 03 Mayıs 2024 saat: 13.00

Kulüp akreditasyonu için son tarih: 03 Mayıs 2024 saat: 13.00

2.2 YARIŞMA PROGRAMI

                            7 MAYIS SALI
17:00-18:00

18:00

BAŞVURU EVRAKLARI TESLİMİ

TEKNİK TOPLANTI VE DEKLERASYON BİLDİRİMİ

8 MAYIS ÇARŞAMBA
09:30-13:00PALETSİZ DİNAMİK APNEA
14:30-17.002 X 50 SPEED APNEA
18.00DEKLERASYON İÇİN SON BİLDİRİM
9 MAYIS PERŞEMBE
09:30-13:00DİNAMİK APNEA BİFİN
14:30-15:00AÇILIŞ SEREMONİSİ
15:00-17:004 X 50 ENDURANCE APNEA
18.00DEKLERASYON İÇİN SON BİLDİRİM
10 MAYIS CUMA
09:30-13:00STATİC APNEA
14:30-17:008 X 50 ENDURANCE APNEA
18.00DEKLERASYON İÇİN SON BİLDİRİM
11 MAYIS CUMARTESİ
09:30-13:00DİNAMİK APNEA MONOFİN
15:00MADALYA VE KUPA TÖRENİ, KAPANIŞ SEREMONİSİ

NOT: Sabah seansı bitimine göre öğlen arası ve akşam seansı başlangıç saati belirlenecektir.

2.3. ETKİNLİK/MÜSABAKA

Büyükler kategorisinde Kulüp lisansı ile yarışan kulüpler arasında takım sıralamalı, Gençler ve Masterlar Bireysel Türkiye Şampiyonası.

2.4. AKREDİTASYON

2024 yılı yarışmasına akreditasyon işlemlerini yapan tüm kulüpler katılabilir. Akreditasyon işlemleri için katılımcı kulüp (03 Mayıs 2024 saat 13.00 a kadar) aşağıdaki evrakları akreditasyon@tssf.gov.tr adresine taranmış şekilde göndermeleri gerekmektedir.

Akreditasyon işlemleri için katılımcı kulüp;

  • Kulüp başlıklı antetli kâğıt ile TSSF başkanlığına hitaben yazılmış 2024 yılında hangi branşların müsabakalarına katılım yapılacağı ile ilgili kulüp başkanı onaylı dilekçe,
  • Serbest dalış branşımızda vizeli serbest dalış 2. kademe antrenör kullanılarak müsabaka akreditasyonu yapılabilecektir. 2. kademe serbest dalış antrenörlük belgesine sahip antrenörün kimlik bilgilerinin bulunduğu yönetim kurulu kararı fotokopisinin ve antrenör belgesinin fotokopisinin federasyonumuzun Ankara birimine ulaştırılması ile akreditasyon işlemi yapılmış olacaktır.

2024 yılı Akreditasyon işlemi yapmayan kulüpler TSSF faaliyetlerine katılamayacaklardır.

Akreditasyon işlemini tamamlayan kulüp sezondaki bildirim yaptığı branşın tüm müsabakalarına katılmak zorundadır. Mazeretsiz katılmadığı takdirde TSSF’nun uygun göreceği disiplin cezasını kabul etmiş sayılacaktır.

2.5. KULÜP LİSANS İŞLEMLERİ

2024 sezonuna ait yeni sporcu lisanslarının çıkartılması ya da önceki sezona ait lisansların vize işlemleri 17.07.2020 tarihinde yayınlanan yönetmelikte belirtildiği üzere sadece Gençlik ve Spor İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından yapılabilecektir. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Sporcu, Lisans, Vize ve Transfer Talimatı, federasyonumuzun resmi internet sitesindeki “Yönetmelik ve Talimatlarımız” bölümünde yayınlanmıştır.

2.6. BAŞVURULAR ve KAYITLAR

Kulüp Akreditasyonu ve katılım belgelerinin taratılarak akreditasyon@tssf.gov.tr mail adresine gönderilmesi yeterlidir. Sporcu Kayıt Formu ise Excel formatında doldurulduktan sonra, başvuru formuyla birlikte mhk@tssf.gov.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir.

EK-1 ve EK-2: Akreditasyon ve katılım beyanı dilekçesi ve formu (önceden verilecektir) ve EK-8 Risk

Bildirimi ve Sorumluluk Kabul Etme Beyanatı 07.05.2024 saat 17:00’a kadar toplantı alanında federasyon görevlilerine teslim edilmelidir.

Federasyon İletişim Bilgileri;

TSSF-Mebus Evleri Mahallesi Ayten Sokak No: 37 06570 Çankaya Ankara

Tel: + 90.312.310 4136

  1. BÖLÜM: MÜSABAKA AYRINTILAR

3.1. JÜRİ

Müsabaka için 1 (bir) TSSF SDTK (Serbest Dalış Teknik Kurul) Üyesi, 2 (iki) TSSF ilgi branşta 2. kademe antrenör belgesine sahip olan antrenör, 1 (bir) Müsabaka Baş hakemi veya Saha Direktörü ve 1 (bir) MHK Başkanı veya MHK Üyesi olmak üzere 5 kişilik müsabaka jürisi oluşturulacaktır.

Bu jürinin yarışma talimatnamesi teknik kurallarını değiştirme ve karar alma yetkisi yoktur. Olası jüri gerektiren durumlarda (itiraz, şikâyet, teknik veya idari görüş ihtiyacı vb.), jüri kendi içinde farklı görüşler olması halinde oylama ile görüş oluşturur ve Baş Hakeme tavsiye niteliğinde teslim eder.

3.2. MÜSABAKA GÖZLEMCİSİ

Müsabakalarda oyun alanı içerisinde (müsabaka yapılan havuzun içi, tribünler, soyunma odaları, kafeterya vb. tesis içi alanların tümü) oluşabilecek etik dışı, disiplin kurallarına uymayan vb, hareket ve davranışların değerlendirilmesi, varsa/görevlendirme yapılmışsa Müsabaka Gözlemcisi ve Müsabaka Başhakemi tarafından yapılacaktır. Müsabakalarda Gözlemci yoksa değerlendirme yetkisi Müsabaka Başhakemindedir. Müsabaka Başhakeminin ve varsa/görevlendirme yapılmışsa Gözlemcinin uygun gördüğü takdirde kişi veya kişileri tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk etme yetkileri vardır.

Gözlemcinin ve/veya Müsabaka Başhakeminin disiplin konularında karar yetkileri yoktur.

3.3. KATEGORİ

Yarışmalar Kulüpler arası BÜYÜKLER KADIN/ERKEK takım sıralaması, Gençler ve Masterlar KADIN/ERKEK bireysel sıralamalı yapılacaktır. Ayrıca yaş kategorileri de aşağıdaki gibi olacaktır:

GENÇLER : 15-17 (2024 yılı için 2009-2008-2007 doğumlular)

BÜYÜKLER : 18-49 (2024 yılı için 2006-1975 doğumlular)

MASTER : 50+ (1974 + doğumlular) ( MASTER YAŞ GURUPLARI 50-54, 55-59, 60-64, 65-69, 70-74, 75-79,80-84,85-89,90+) her yaş gurubuna ayrı madalya verilecektir.

Master yaş kategorisinde olan sporcular teknik toplantıda verecekleri dilekçe ile büyükler kategorisinde yarışabilecek ve tüm değerlendirme ve sonuçlarda büyükler kategorisi içerisinde değerlendirilecektir. Ayrıca Masterlar kategorisinde değerlendirme yapılmayacaktır.

3.4. SIRALAMA

Sıralama çeşitleri aşağıdaki şekildedir.

  • Branşlara ait bireysel sıralama
  • Büyükler Apnea Kategorisine göre takım sıralaması
  • Takım puanı sıralaması Apnea branşlarında gerçekleştirilecektir. Türkiye Şampiyonasında kategorinin özelliği nedeni ile sıralama bireysel performansa dayalı olduğundan takımda yer alan sporcuların elde ettikleri bireysel puan toplayan en iyi 3 sporcunun performans sonuçlarının toplamına dayanır.
  • Sporcuların elde ettikleri puanlara göre Apnea ve Endurance kategorilerinde Büyükler Masterlar ve Gençlerde Havuz/İndoor Apnea 1-2-3’cüsünün, Endurance 1-2-3’cüsünün sıralaması
    • Apnea ve Endurance kategorilerinde sporcuların bireysel olarak aldıkları puanların toplamı hesaplanarak bireysel sıralamaya tabi tutulacaktır.
    • Bireysel sıralamalar Endurance kategorileri ve Apnea kategorileri olarak iki ayrı kategoride gerçekleştirilecektir. Bir kategoride alınan dereceler diğer kategoride geçerli değildir.
    • Ayrıca, bireysel olarak yapılan bu sıralama TSSF web sitesinde yayımlanacaktır. Yıl içerisinde birden fazla yarışma yapılması durumunda bireysel sıralama en son müsabaka ile en iyi yaptıkları dereceler göz önüne alınarak güncellenecektir. Türkiye sıralamasında ilk üç içerisinde yer alan sporcular Havuz/İndoor Türkiye şampiyonu, ikincisi ve üçüncüsü olarak anılacaktır. Puan hesabında eşitlik olması halinde sıralama paylaşılacaktır.

3.5. TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

Müsabaka; büyüklerde 4 kulübün katılımı halinde iptal edilecek, 5 ve daha fazla kulübün katılımı halinde ise Türkiye Şampiyonası olarak düzenlenecektir.

Serbest dalış kategorileri talimatın 3.6. maddesindeki gibidir.

3.6.SERBEST DALIŞ INDOOR YARIŞMALARI

APNEA KATEGORİSİ

  1. PALETLİ DİNAMİK (Tek veya Çift Palet)
  2. ÇİFT PALETLİ DİNAMİK DBF
  3. PALETSİZ DİNAMİK DNF
  4. STATİK STA

ENDURANCE KATEGORİSİ

  1. HIZ APNEA (2×50) SPE
  2. DAYANIKLILIK APNEA (4×50) END4x50
  3. DAYANIKLILIK APNEA (8×50) END8x50

PUANTAJ TABLOSU

  1. Sporcu 25 puan
  2. Sporcu 20 puan
  3. Sporcu 16 puan
  4. Sporcu 13 puan
  5. Sporcu 11 puan
  6. Sporcu 10 puan
  7. Sporcu 9 puan
  8. Sporcu 8 puan
  9. Sporcu 7 puan
  10. Sporcu 6 puan
  11. Sporcu 5 puan
  12. Sporcu 4 puan
  13. Sporcu 3 puan
  14. Sporcu 2 puan
  15. Sporcu 1 puan

3.7. PUANLAMA SİSTEMİ DETAYLARI

Puanlama sistemi yukarıdaki puan tablosuna göre hesaplanacaktır.

Sporcular bireysel dereceleri göz önüne alınarak sıralanacak, sıralama sonucunda yukarıdaki tablodaki puanlar bireysel puan olarak verilecektir. 15. Sıradan sonraki sporculara sıfır (0) puan verilecektir.

Apnea kategorisinde her sporcu 4 kategoride, Endurance kategorisinde 3 branşta sporcular yarışabilecektir. Bir sporcu hem Apnea hem Endurance kategorilerinde yarışabilir. Fakat bir kategoride alınan puan diğer kategoride geçerli olmayacaktır.

Blackout olan sporcu yarıştığı branşta -5 puan alacaktır.

Türkiye rekoru kıran sporcuya aldığı puanın yanında + 10 puan ilave edilecektir.

3.8. TAKIM OLUŞUMU/BARAJI

Yarışmalara katılım sağlamayı hak etmiş olan her kulüp aşağıdaki koşul ve yöntemlerle takım oluşumuna girebilecektir. Takımlar Büyükler, Kadın ve Erkek takımı olarak kurulacaktır. Kulüpler sadece Kadın, sadece Erkek veya hem Kadın hem Erkek takımlar kurarak yarışmalara girebilir. Kulüpler yarışmalara en az 3 en fazla 16 (branşın gerekçeli açıklaması ile üst sınır SDTK tarafından Teknik Toplantıda kaldırılabilir) sporcudan oluşan takımlarla katılabilir.

Yarışmaya katılan kulüpler paletsiz dinamik Apnea, Dinamik Apnea Bifin, Statik Apnea, Dinamik Apnea Monofin branşlarında takım puanı alacaktır. Kulüplerin takım puanı alabilmeleri için en az üç (3) sporcusunun bir (1) branşta harcırah barajını geçmesi gerekmektedir. Endurance branşları takım puanlamasına dahil edilmeyecektir. Takım puanı alan sporcular, puantaj tablosuna göre sıralanıp takım puanı elde edecektir. Tabloya 15. Sporcudan sonra sporcular sıfır (0) puan alacaktır. Kapanış seremonisinde en fazla puanı alan kulüpler açıklanarak kupa töreni yapılacaktır.

3.9. MİLLİ TAKIM ADAY VE ASIL KADRONUN SEÇİMİ

Aday ve asil kadronun seçimi puanlama sistemine göre iki ayrı kategoride gerçekleştirilecektir.

Apnea kategorisinde her sporcu 4 branşta, Endurance kategorisinde 3 branşta yarışabileceklerdir.

Apnea kategorisinde yarışan sporcular en iyi 3 branşın puan toplamı, Endurance kategorisinde yarışan sporcular en iyi 2 branşın puan toplamına göre sıralamaya tabi tutularak Milli takım kampına davet alacaktır. Milli takım kampı olmaması durumunda alınan puan sıralamasına göre Milli takım Apnea ve Endurance kategorilerinde kadro oluşturulacaktır.

Milli takım kampı yapılması durumunda kamp içinde federasyonun görevlendirdiği Resmi Hakemler gözetiminde bir önceki Resmi yarışmalarda yapmış olduğu dereceler gözetilerek puanını arttıran sporcular arasında Milli Takım kadrosu belirlenecektir.

Yapılan puanlama sistemine göre sıralama yapılarak Masterlar Büyükler ve Gençler olarak Apnea ve Endurance branşlarında Milli Takım kadrosu oluşturulacaktır.

3.10. HARCIRAH MESAFELERİ

BRANŞLARBAYANERKEK
DİNAMİK APNEA PALETSİZ DNF50 M55 M
DİNAMİK APNEA MONOPALET DYN65 M75 M
DİNAMİK APNEA BİFİN DNF BF60 M70 M
STATİK APNEA STA02:00.0002:30.00

3.11. HARCIRAH UYGULAMASI

Harcırah uygulaması tablosu yukarıda verilmiştir.

3.11.1. Yarışmanın düzenlendiği ilde bulunan kulüpler harcırah almayacaktır.

3.11.2. Kulüp sıralamasında Büyükler takımı olarak yarışmaya katılan bayan veya erkek takımlara ilk 3’te bulunan ve en az 3 sporcusunun bir er baraj geçmesi halinde bayan ve erkek 6’şar sporcu toplam 12 sporcu, 1 antrenör ,1 idareci (toplam en fazla 14 kişi), tam harcırah alacaktır.

  1. BÖLÜM DİĞER HUSUSLAR

4.1. DİSKALİFİYE

Sualtında BO geçiren sporcu aynı gün diğer yarışmaya katılamayacak, ertesi günkü yarışmaya turnuva doktorunun onayı halinde katılabilecek veya 2. günkü (BO günü-1. Gün-2. Gün) yarışmaya onay almadan katılabilecektir.

4.2. TASDİKLİ KAFİLE LİSTELERİ

Kulüpler Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri tarafından tasdikli kafile listelerini, sporcuların vizeli lisanslarını teknik toplantıda Federasyon Yetkililerine vereceklerdir.

Tasdikli kafile listesi olmayan kulüpler ile lisanssız sporcular müsabakalara alınmayacak ve herhangi bir ödeme yapılmayacaktır.

Ayrıca tasdikli kafile listelerinde silinti, kazıntı ve tahribat yapılmayacaktır. Tahribat yapılan listeler işleme alınmayacaktır.

4.3. KULÜP LİSANS İŞLEMLERİ

2022 sezonuna ait yeni sporcu lisanslarının çıkartılması ya da önceki sezona ait lisansların vize işlemleri 17.07.2020 tarihinde yayınlanan yönetmelikte belirtildiği üzere sadece Gençlik ve Spor İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından yapılabilecektir. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Sporcu, Lisans, Vize ve Transfer Talimatı, federasyonumuzun resmi internet sitesindeki “Yönetmelik ve Talimatlarımız” bölümünde yayınlanmıştır.

4.4. İTİRAZLAR

İtiraz isteği, yarışma sonucu açıklandıktan sonra 15 dakika içerisinde sözlü olarak ve 1 saat içerisinde de itiraz bedeli 1.500,00 TL ücret ile birlikte Müsabakaların Başhakemine yazılı olarak yapılmalıdır. İtiraz, eğer gerekli koşullar yerine getirilmezse göz önünde tutulmayacak dikkate alınmayacaktır. Eğer itiraz kabul edilir ve haklı görülürse nakit ödenen başvuru ücreti geri verilecek, reddedilmesi halinde TSSF bütçesine gelir kaydedilecektir.

Dışarıdan çekilen hiçbir görüntü dikkate alınmayacaktır. TSSF tarafından kullanılan kameralardaki görüntüler net olması durumunda sadece bu görüntüler dikkate alınacaktır. Görüntülerin net olmaması durumunda başhakem ilgili görevlilere danışabilir, görüşüne başvurabilir. Bu konuda başhakemin kararı nihai ve bağlayıcı olacaktır.

Sadece sözlü yapılan itirazlar için herhangi bir işlem yapılmayacaktır.

4.5. DOPİNG

Spor Genel Müdürlüğü (SGM) ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) arasında 24 Mayıs 2011 tarihinde imzalanan protokol uyarınca Türkiye’de dopingle mücadeleyi etkin bir şekilde yürütmek amacıyla Haziran 2011’de Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bünyesinde “Dopingle Mücadele Komisyonu” kurulmuş, Komisyon tarafından hazırlanan “Türkiye Dopingle Mücadele Talimatı” 23 Eylül 2011 tarihinde Dünya Dopingle Mücadele Ajansı tarafından da onaylanarak yürürlüğe girmiştir. Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA)’nın tüm ülkeler ve uluslararası federasyonlarca kabul edilmiş olan Dopingle Mücadele Kuralları (CODE) çerçevesinde hazırlanan “2014 Yılı Yasaklılar Listesi Uluslararası Standartları resmî web sitemizde yayımlayarak Spor Kulüplerimizin, Antrenörlerimizin ve Sporcularımızın bilgisine sunulmuştur. Buna göre Yurtiçi ve Yurtdışı tüm faaliyetlerde yaşanacak herhangi bir olumsuzlukta Kulüp, Antrenör ve Sporcular ilgili talimatlarca belirlenen kuralları kabul etmiş varsayılıp, gerektiğinde Federasyonumuz Disiplin Kuruluna sevk edilecektir.

4.6. EK KOŞULLAR

İş bu dokümanda geçen tüm bilgiler, değişen koşullara göre TSSF tarafından değiştirilebilecektir.

Sporcular müsabakalara sezonun vizeli lisansları ile katılabilirler.  Sporcu lisansları ve istenen diğer evraklar müsabakanın teknik toplantısından önce yukarıda belirtilen saatte ve yerde federasyon yetkililerine teslim edilecektir.

Müsabakalara en küçük 2009+ doğumlu olan sporcular katılabilecektir. Tasnif dışı sporcu yarıştırılmayacaktır.

Teknik toplantıya katılmayan, başvuru formlarını geç gönderen ve bu toplantıda istenilen evrakları ibraz etmeyen kulüpler müsabakalara alınmayacaktır.

Açılış ve kapanış seremonisine tüm kulüpler ve sporcuları takım eşofmanları ile katılmak zorundadırlar. Seremoniye katılım sağlamayan kulüplerin tespit edilmesi durumunda disiplin kuruluna sevk edilecektir.

Müsabakaya katılacak olan kulüp takımlarında yer alan İdareci, Antrenör, Sporcu ve diğer görevliler görevli-izinli yazılarını bağlı bulundukları Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinden talep edeceklerdir.

Müsabaka içerisinde tüm hakları Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’nda saklı kalmak koşulu ile TSSF tarafından sporcuların havuz içerisinde herhangi bir yerden çekilen görüntüleri, eğitim amaçlı kullanılmasına sporcular ve kulüpler onay vermiş sayılır.

Yarışmaya katılan tüm sporcu, kulüp antrenörleri ve yetkililerinin, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nda tanımlanan ilgili kişisel verilerinin işlenmesine, ilgili süreç kapsamında işlenme amacı ile sınırlı olmak üzere kullanılmasına ve paylaşılmasına, gereken süre zarfında saklanmasına açık rızası olduğunu ve bu hususta taraflarına gerekli aydınlatmanın yapıldığını işbu metni okuduklarını anladıklarını kabul etmiş sayılırlar.

Bu talimatta yer almayan konularda Uluslararası Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) kuralları geçerlidir. Gerektiğinde talimatta yer alan kuralların yanı sıra müsabaka tarih ve yer değişikliği yapmakla Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanlığı yetkilidir.

  • Talimatı Word Formatında indirmek için TIKLAYINIZ.

Serbest Dalış Kulüp antrenörlerinin ve yetkilileri için bilgilendirme yapılacak olan whatsapp gurubuna katılmak için lütfen aşağıdaki linke tıklayınız.

https://chat.whatsapp.com/HB9IbhCdPkg07IW00xH8DF